“Waarom wachten op problemen voor je hulp vraagt? Als je met hulp ook problemen vóór kunt zijn?”

robin jong advocaat

Ik ben Robin Alexander Jong, advocaat voor sociale ondernemingen en impact makers! Ik heb ruime ervaring als advocaat, jurist én bedrijfsjurist. Ik was advocaat bij verschillende advocatenkantoren van 2004 tot 2016. Tussen 2016 en 2021 werkte ik als jurist bij BDO en als bedrijfsjurist bij een snel groeiend media platform. In 2021 werd ik weer advocaat; het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. In 2022 ben ik Leydal Advocatuur begonnen. Omdat ik merkte dat ik meer voldoening zocht en ik mijn kennis en ervaring ten goede wil laten komen aan bedrijven en organisaties die iets goeds doen. Wiens missie het is om een positieve verandering teweeg te brengen. Die het gat hebben gevonden niet in de markt, maar in de maatschappij. Dat is nu mijn missie: anderen helpen de wereld een stukje beter te maken! En er is nog een hoop te doen!

Als advocaat en jurist heb ik het specialiseren zo lang mogelijk uitgesteld. Mijn interesse is breed en vragen van ondernemers hebben bijna nooit betrekking op maar 1 rechtsgebied. Ik zie het als mijn taak om problemen op te lossen en samen met de ondernemer vooruit te kijken en problemen liefst zoveel mogelijk vóór te zijn. Mijn brede interesse heeft op die manier gezorgd voor een brede ervaring en de vaardigheid om het overzicht te behouden. 

Met Leydal Advocatuur richt ik mij specifiek op sociale ondernemingen. Dit zijn ondernemingen die een duidelijke maatschappelijke missie hebben en waarbij de nagestreefde impact belangrijker is dan het maken van winst. Impact first! 

 

Mijn missie, mijn brede ervaring én mijn proactieve benadering komen voor sociale ondernemingen uitstekend van pas. Als je je richt op het realiseren van een missie, wil je daar zo min mogelijk van worden afgeleid. 

En afleiding is er in vele gedaanten. Zo kun je een rechtsvorm kiezen die je groei compliceert of die het moeilijker maakt om impact investeerders aan te trekken. Of de besluitvorming binnen je organisatie is zo complex geregeld dat je commerciële kansen mist. Je kunt worden afgeleid door problemen in de toelevering van materialen: als je na een strenge selectie de juiste leverancier hebt gevonden, wil je wel kunnen vertrouwen op de continuïteit van de toelevering. En je wilt zeker weten dat de leverancier zijn beloften op het gebied van (bijvoorbeeld) duurzaamheid nakomt en blijft nakomen. Je wilt het liefst al je energie aanwenden voor het realiseren van je missie. En afleidingen kosten energie en dat gaat rechtstreeks ten koste van je missie. 

Als je zorgt voor een sterk fundament, zorg je ervoor dat jouw sociale onderneming tegen een stootje kan. Dan klopt de rechtsvorm, de structuur, dan zijn de contracten op orde. En worden geschillen – als die dan toch een keer ontstaan – zo snel en goed mogelijk opgelost. Zodat je weer door kan. En dit is precies waarbij ik je kan helpen. Bijvoorbeeld met de Leydal Legal Check-Up of de Leydal Legal Service. Voor startende initiatieven is het Do Good to be True Startpakket interessant. 

"Als je zorgt voor een sterk fundament, zorg je ervoor dat jouw sociale onderneming tegen een stootje kan!"

Ik help al verschillende mooie initiatieven en ondernemingen. Of het nu gaat om bedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen opnieuw een waardevolle bijdrage te leveren of initiatieven die door een duurzame oplossing een bijdrage willen leveren aan de verbetering van ons klimaat. Of textielbedrijven die misschien wel allebei doen: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven én produceren op een duurzame, liefst circulaire manier. Ik ben iedere keer weer onder de indruk van de inventiviteit en het doorzettingsvermogen van deze ondernemers.

Ik woon samen met Miranda en onze kinderen in Goirle (Noord-Brabant). Ik draag zelf een steentje bij aan de samenleving als voorzitter van Stichting Jong, de stichting die in Goirle en Riel het jongerenwerk verzorgt, als partner en onderdeel van Dorpsteam Goirle. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan deze ondersteuning van onze jeugd en jongeren, zodat ook zij een zo sterk mogelijk fundament kunnen ontwikkelen waar zij later op kunnen bouwen.

Ben je geïnteresseerd in het aanbod van Leydal Advocatuur, maar wil je eerst kennismaken en elkaar een klein beetje leren kennen? Ik hoor je. Het is en blijft mensenwerk en ook ik wil weten met wie ik samenwerk. Ik neem daarom graag de tijd om vrijblijvend kennis te maken. Bel, mail of app me om een afspraak te maken. Of reageer via deze pagina

Tot snel!

Als je op de hoogte wil blijven van wat ik met Leydal Advocatuur doe, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief!