jurist inhuren

“Waarom wachten op problemen voor je hulp vraagt? Als je met hulp ook problemen vóór kunt zijn?”

Eerst mens, dan advocaat!

Dat geldt absoluut voor mij. Wanneer ik een opdracht geef aan een advocaat (ja, dat doe ik zelf ook wel eens), dan wil ik eerst weten met wie ik zaken doe. Wat voor persoon is het, kan hij of zij zich inleven in mijn situatie, kan ik op hem of haar rekenen als het spannend wordt?


Het is mensenwerk, advocaat zijn. Dat vind ik belangrijk. En dat wil ik uitdragen. Ik heb verschillende rollen bekleed. Advocaat, jurist, bedrijfsjurist. Ik ben ‘vaktechneut’ geweest én was betrokken in commerciële trajecten, overnames, reorganisaties. En ik heb heel veel procedures gedaan, bij rechtbanken en gerechtshoven. Tijdrovende en kostbare procedures. Ja, ik heb er veel gewonnen. Maar het lost niet altijd alles op voor de klant. 

 

Ik ben 44 jaar, vader van 2 kinderen, enthousiast hardloper, kickbokser en ik fotografeer graag. Ik ben geboren in Naarden, maar al drie kwart van mijn leven woonachtig in Brabant. Het leven is daar goed. 

 

 

Ik heb altijd gewerkt met en voor ondernemers. En gaandeweg heb ik een voorliefde ontwikkeld voor sociale ondernemingen. Sociale ondernemingen zijn ondernemingen die:

(a) een product of dienst leveren;
(b) in plaats van met een winstdoelstelling die primair en expliciet doen om bij te dragen aan een maatschappelijk doel, dat is vastgelegd in haar statuten;
(c) een deel van de omzet (her)investeren in het bereiken van het maatschappelijke doel en/of beperkt zijn in de verdeling van winst en vermogen, een en ander om te garanderen dat het maatschappelijk doel voorgaat;
(d) hun relevante stakeholders identificeren en daarmee minimaal jaarlijks in dialoog gaan;
(e) transparant zijn over de meest materiële gecreëerde maatschappelijke waarde; en
(f) onafhankelijk van de overheid en/of andere entiteiten een eigen strategie kunnen nastreven.

In mijn overtuiging heeft iedere onderneming – maar hebben sociale ondernemingen in het bijzonder – een sterk fundament nodig. Als je zorgt voor een sterk fundament, zorg je ervoor dat jouw (sociale) onderneming tegen een stootje kan. Dan klopt de rechtsvorm, de structuur, dan zijn de contracten op orde. En worden geschillen – als die dan toch een keer ontstaan – zo snel en goed mogelijk opgelost. Zodat je weer door kan. En dit is precies waarbij ik je kan helpen. Met de Leydal Legal Check-Up of de Leydal Legal Service.  

"Als je zorgt voor een sterk fundament, zorg je ervoor dat jouw sociale onderneming tegen een stootje kan!"

Ik help al verschillende mooie initiatieven en ondernemingen. Of het nu gaat om bedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen opnieuw een waardevolle bijdrage te leveren of initiatieven die door een duurzame oplossing een bijdrage willen leveren aan de verbetering van ons klimaat. Of textielbedrijven die misschien wel allebei doen: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven én produceren op een duurzame, liefst circulaire manier. Ik ben iedere keer weer onder de indruk van de inventiviteit en het doorzettingsvermogen van deze ondernemers.

Ben je geïnteresseerd in het aanbod van Leydal Advocatuur, maar wil je eerst kennismaken en elkaar een klein beetje leren kennen? Ik hoor je. Het is en blijft mensenwerk en ook ik wil weten met wie ik samenwerk. Ik neem daarom graag de tijd om vrijblijvend kennis te maken. Bel, mail of app me om een afspraak te maken. Of reageer via deze pagina

Tot snel!

Als je op de hoogte wil blijven van wat ik met Leydal Advocatuur doe, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief!