jurist inhuren
Crises? Of mogelijkheden?

Als we het nieuws moeten geloven is er op dit moment op zoveel vlakken sprake van een crisis, dat nu zelfs het meervoud van crisis (crises dus) met regelmaat voorbij komt in de media. De ene crisis is nog niet voorbij, of de andere dient zich al aan.

Crises leiden af van waar het echt om gaat: vooruitgang boeken. Maar crises bieden ook kansen en ik ben blij om te zien dat steeds meer sociale ondernemers de handschoen oppakken!

Wat helpt? Een goed fundament!

Zelf heb ik ook perioden gehad waarin het niet goed ging. Waarin ik in een crisis verkeerde. Ik herinner me nog goed dat ik heel druk was, maar dat ik eigenlijk nergens écht aan toe kwam. Daar ben ik uitgekomen met de juiste hulp. En door beter te leren hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. Door te werken aan mijn basis, mijn fundament. Ik eet gezond(er), sport heel regelmatig, zoek regelmatig de natuur op, drink minder alcohol en let erop dat ik voldoende nachtrust pak. Sindsdien gaat het me een stuk beter. Natuurlijk zijn er nog steeds uitdagingen, maar zolang ik blijf zorgen voor mijn fundament sta ik stevig, ook als de wind aantrekt.

Ook (en misschien wel juist) voor sociale ondernemers is het belangrijk om te zorgen voor een goed fundament. Voor hun onderneming. Want als de basis goed is, kun je veel opvangen. Onderneem je vanuit de juiste rechtsvorm, zijn de statuten in orde, klopt je doelomschrijving, is het toezicht op de juiste manier geregeld, ken je voldoende de ins en outs van aanbestedingen en bijzondere wetgeving die geldt voor jouw bedrijf, heb je je risico’s in kaart en zijn die goed afgedekt, kloppen je contracten en algemene voorwaarden? Etc. Etc.  Als je op voorhand zorgt dat deze zaken in orde zijn, word je minder afgeleid door gedoe en houd je meer tijd, geld en energie over om te werken aan je missie.

En dat is wat je wil, toch?

Maar hoe doe je dat dan?

Als je er nu tegen opkijkt om al die documenten zelf door te spitten, weet dan dat ik juist sociale ondernemingen help om een sterk fundament te ontwikkelen, zodat jij zonder gedoe de impact kunt gaan maken waar je van droomt. Wil jij een fundament waar je op kunt bouwen? Dan maak ik heel graag kennis met je.

“Ja, maar dan krijg ik zeker meteen een dikke rekening?” Ik hoor het je denken. Maar nee, kennismaken is gratis én vrijblijvend. Dus wat houd je tegen?

Stuur me een (Whatsapp) bericht en we plannen iets in!